Blog
Hollandalı mimarlık firması UNStudio, farklı çalışma ortamlarına uyum sağlamak için sensör teknolojisini kullanan minimalist bir ürün ailesi üzerinde aydınlatma markası Delta Light ile işbirliği yaptı.
Depremle yıkılan bir köyü yeniden inşa etmek için geliştirilen sıkıştırılmış toprak yapım tekniği kullanılarak yapılan ev Dünya Mimarlık Festivali ödüllerinde 2017 Yılının Binası unvanını aldı.
Mimarlık stüdyosu SO? Türkiye'nin en büyük şehrinde olası deprem sonrasında acil konut olarak kullanılabilecek, İstanbul Haliç üzerinde prototip bir yüzen ev yarattı.
Selektif İzolasyon, Berlinli mimar Davidson Rafailidis'in büyük ve soğuk bir odada yalıtımlı çalışma alanları yarattığı bir projesi.
Yuri Suzuki'nin çalışmaları ses dünyasının nesneler ve teknolojiyle olan ilişkisi aracılığıyla nasıl daha somut hale getirilebileceğini eğlenceli bir şekilde araştırıyor.
İsveçli stüdyo Form Us With Love, Baux markasının sunduğu renkli yapı malzemeleri yelpazesini akustik panelleri de içerecek şekilde genişletti.
Stonehenge'in gerçek işlevini asla bilemeyecek olsak da, Manchester'daki Salford üniversitesindeki akustik mühendisleri, MÖ 2200'de inşa edilen orijinal 157 taştan sesin nasıl etkilendiğini belirlemek için anıtın 1:12 akustik ölçekli modelini oluşturarak bazı ipuçlarını çözmüş olabilirler.
Rus tasarım stüdyosu Aotta hafif ve organik malzemeden üretilmiş yeni ses emici paneller üretti. Paneller işe yaramaz bir atık gibi atılmış olan kenevir kabuklarından yapılmıştır.
Benjamin Hubert tarafından ‘’Scale’’ adı verilen esnek ve modüler bir akustik bölme sistemi tasarlandı.
Viyana’lı mimar Luna Perschl tarafından tasarlanan ‘’cep evi’’ afet riski bulunan alanlar için konut yetersizliğine karşı oluşturulan modüler bir sistemdir.
Woven Image şirketi, algoritmalara dayalı "teknik dekorasyonlar" içeren bir akustik panel koleksiyonu yaratmak için tasarımcı Michael Young ile işbirliği yaptı.
Birinci dünya savaşı sonrasında Birleşik Krallık'ta kıyı saldırılarını engellemek için kullanılan beton ses aynaları, Piercarlo Quecchia tarafından bu fotoğraf serisinde yakalandı.
Alman mimarlık ofisi Knack Stüdyosu, Münih'teki eski 'Forum der Technik'i restoran,dans, müzik kulübü, konser ve etkinlik mekanına dönüştürdü.
Japon mimar Noriyoshi Morimura, Suita, Osaka, Japonya'da depremin olası etkilerini göz önünde bulundurarak 'Televizyon Evi' adında özel aile evini yarattı.
Flanagan Lawrence Mimarlık tarafından tasarlanan ‘Akustik Kabuk’lar, İngiltere’nin Littlehampton kıyılarının yemyeşil bahçelerinde birer açık alan sahnesi olarak sosyal hayatı yeniden canlandırıyor.
Peyzaj Mimarisi ile de dikkat çeken Çin'in Wenchuan deprem anıt müzesi, 2008 yılında gerçekleşen yaklaşık 70.000 kişinin ölümüne sebep olan depremde hayatını kaybedenlerin anısına inşa edilmiştir.
Pekin tasarım haftası sırasında Baitasi Hutong bölgesinde sergilenen, titreşim uyaranlarına yanıt olarak kamusal alanı aydınlatan etkileşimli bir ışık heykel olan Resonet, çok disiplinli tasarımcılardan oluşan bir ekip olan CPU tarafından tasarlanmıştır.
Estetik bir obje görüntüsünün yanı sıra, ‘‘deprem lambası’’ dünyanın dört bir tarafında oluşan depremlere eş zamanlı olacak şekilde, ışık darbeleri ve rahatsız edici bir gürleme çıkartarak cevap verir.
Arthur Brutter ve İdo Bruno tarafından tasarlanan ‘‘Depreme Dayanıklı Masa’’ çeşitli bina tipleri ve çöküş senaryoları için tasarlanmıştır. Olay sonrası alana ulaşan kurtarma ekibi için geçiş yollarını kaplamayan, erişilebilir bir tasarımdır.
Amsterdam çıkışlı sanatçı Ronald van der Meijs’in ‘’Sesin Mimarisi’’ adlı enstalasyonu, çelik pimler üzerine birbirlerine çok yakın konumlandırılmış bir dizi bisiklet zilinden oluşmaktadır.
Sesin, ışığın ve insanların çalıştığı yerin doğasının önemini anlatmak amacıyla Alain Gilles, sağlıklı ve mutlu çalışma alanları olarak, esnek ama kişisel odalar önerdiği ''Buzzibracks '' adlı yeni bir çözüm tasarlıyor.
Kendini kurulum, etkileşim ve ürün tasarımının kesişiminde çalışan bir deneyim ve ses tasarımcısı olarak tanımlayan Yuri Suzuki, Saint Etienne Bienali için mekan,şekil ve ses arasındaki ilişkiyi deneyimlemelerini sağlayan bir pavyon tasarladı.
Margot Krasojevic Mimari Stüdyo’su İtalya’nın geçmişten bugüne sıklıkla artan deprem sorununa çözüm olarak olarak, kentin batısında yer alan Napoli Kenti yakınında harekete cevap veren ve yıkımın etkisini en aza indiren bir otel tasarımı önerisi sunuyor.